Comments Off on Koordinointihankkeiden taustaa

Koordinointihankkeiden taustaa

Ote opetushallituksen lähettämästä tiedotteesta koulutuksenjärjestäjille: 
Opetushallitus teki kesäkuussa 2010 päätökset kansainvälistymisen koordinointihankkeiden käynnistämisestä ajalle elokuu 2010 – 31.12.2011. Hankkeet ja niiden vetäjät ovat:
• Globaalikasvatus, kestävä kehitys ja kansalaisvaikuttaminen/Ulvilan kaupunki, Inkeri Hannula ja Arja Kemppainen
• Kieltenopetusta uudistava ja erityisesti kansallisen kielivarannon turvaamiseen tähtäävä toiminta/Oulun kaupunki, Eija Ruohomäki
• Tiede- ja taideopetukseen sekä erityiseen osaamiseen ja lahjakkuuteen liittyvä kansainvälinen toiminta/Tampereen kaupunki, lukiokoulutus, Auli Siipola.
Koordinointihankkeiden tarkoituksena on koota teemansa mukaiseen kehittämisalueeseen kuuluva, Opetushallituksen rahoittamissa kansainvälistymishankkeissa tapahtuva kehittämistyö.
Koordinointihankkeet vastaavat yhdessä Opetushallituksen kanssa erillisten, mutta samaa teemaa käsittelevien kansainvälistymishankkeiden kehittämistyön ohjauksesta. Ne kokoavat hankkeissa syntyneet pedagogiset mallit ja käytännöt sekä levittävät niitä valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.
Koordinointihankkeiden teemat on valittu niin, että ne heijastavat kansainvälistymisen valtionavun hakemuksien keskeisiä kehittämisteemoja sekä samalla tukevat ajankohtaisia perusopetuksen ja lukiokoulutuksen kehittämistoimia.
Piditkö artikkelista?