Tampereen eVarikolla

Kävin paikan päällä Tampereella ja tarkemmin eVarikolla. Hauska nimi muuten opetusteknologiayksikölle. Sain lämpimän vastaanoton Haasion Minnalta, joka esitteli tiloja ja henkilökunnan. Monta mielenkiintoista hanketta meneillään.

Varsinainen tehtäväni oli tavata “omia” kehittämishankkeita ja VIRRAn osalta keskusteltiin mm.  hankkeen vetäjän Liisan ja arabian opettajan kanssa perusasteen etäopetushaasteista. Liisan kanssa kävimme läpi myös uutta hankesuunnitelmaa ja mietimme mm. etäopetuksen pysyväksi saamisen haasteita hankeajan jälkeen. Ehdotin Liisalle yhteistyötä Turun VIRRAn kanssa etäopettajien vertaisseminaarin merkeissä. Varmistin myös osallistuvani ohjausryhmän kokoukseen etänä.

Seuraavaksi tapasin paokin (Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri-ohjelma) porukkaa ja sain tiiviin esityksen heidän laajasta toiminnastaan. Projektipäällikkö Kirsi ehti miltei puhua minut upoksiin. Laajaa ja vaikuttavaa toimintaa ja energisiä ihmisiä!

Viimeinen osuus oli sitten Asiantuntijaverkoston parissa, jossa oli juuri aloittanut uutena vetäjänä Tarja Raisa, joka on tutumpi hankkeen kanssa, kertoi toiminnasta. Keskustelimme siitä, mihin hanke keskittyy vielä syksyllä ja mitä tekee vuoden alusta. Kouluttaminen on oleellinen osan toimintaa. Myös Asiantuntijaverkoston ohryyn lupauduin etänä, kunhan vaan yhteinen kokousaika löytyy.

Minnan kanssa ehdittiin mietiskellä myös näitä koordinointihankkeen kuvioita, käytäntöjä, arviointia, tutkimusta … Sain myös vähän käsitystä siitä, missä kaikessa Minna opetusteknologiapäällikkönä häärii.

Tästä on hyvä jatkaa jo vuonna 2002 (Virtuaalitulkki) alkanutta yhteistyötä Tampereen kanssa!

Piditkö artikkelista?