Hanketohinaa ja pekkoilua

Kovin pieniltä tuntuvat välillä nämä hankemurheet, kun seuraa Japanin katastrofia. Toisaalta sille tilanteelle en voi tehdä juuri muuta kuin auttaa lahjoittamalla rahaa esim.  Punaiselle Ristille.

EKOssa on taas saatu viikko putkeen ja maanantai alkoikin mukavasti kehittämishankkeiden yhteisellä etäpalaverilla. AC8:n päivitetty versio toimi moitteettomasti ja jokainen osallistuja sai kertoa kuulumisia. Hankkeet ovat päivittäneet hienosti blogejaan ja ansaitsevat siitä kiitoskukan! Kaikki ovat toimittaneet myös kiltisti videopätkän meille editoitavaksi ja esitteen ITK-konferenssin torille. Sovimme palaverissa kesäkuun live-tapaamisen Turussa. Pitääkin katsoa,  mitä kulttuuripääkaupunki tarjoaa tuossa kohtaa.

Tampereen VIRTA-hankkeen ohjausryhmään pääsin mukaan etänä ja aina on mielenkiintoista kuulla hankkeissa toimivien koulujen edustajien ajatuksia ja kokemuksia. Turussa pidettiin TOP-keskuksessa e-oppimateriaalin minimessut, joihin osallistui mukavasti väkeä. Tietoiskussa kerroimme etäopetuksesta ja yleensä etämahdollisuuden hyödyntämisestä opetuksessa esim. Tampereen Asiantuntijaverkoston malliin.

Opetusneuvos Anna-Kaisa Mustaparta kävi viikon lopulla Turussa tutustumassa alakoulun kielten etäopetukseen Vasaramäen koulussa ja sen jälkeen PEKKO-hankkeen kuulumisiin. Kaikkihan PEKOn tietävät – Opetushallituksen pääosin rahoittaman perusasteen vieraiden kielten etäopetuksen valtakunnallisen tukipaketin. Vai heräsikö muita mielleyhtymiä?

Piditkö artikkelista?