http://www.flickr.com/photos/23687606@N00/3321862371/

Kaveria ei jätetä

Turun etäopettajat tekevät töitä todellisella sissimeiningillä – sisulla ja periksi ei anneta – mentaliteetilla. Edellisen vuoden jättisuuret tekniset ongelmat on ohitettu ja nyt on aika päivittää osaamista, miettiä pedagogiikkaa ja pohtia mm. etäluokassa tapahtuvaa häirintää (pyyhitään kaverin virtuaalivihot tyhjiksi, tiputetaan itsensä linjoilta, leikitään “kuollutta” jne.).

Perusasteella etätoiminta on vielä melkoisen uutta ja onkin tärkeää, että kokemuksia jaetaan ja joku selkään taputtelijakin löytyy.  Suomi on pitkien välimatkojen ja pienten koulujen maa ja omasta kunnasta ei välttämättä löydy toista etäopea. Näin itsenäisyyspäivänä voisi etäopettajien sloganina olla “kaveria ei jätetä”.

Kuvassa vasemmalla etäopet Nora, Anita, Lotta ja Maritta

Piditkö artikkelista?