Tervetuloa hakemaan voimaa verkostoista Helsinkiin 27.1.2011!

Millaisia maailmankansalaisen taitoja opetat?
Miten verkostoidut yhteistyökouusi kanssa?
Mistä saisi rahoitusta kansainvälistymisen hankkeelle?

Tule kertomaan, kuulemaan, keskustelemaan Helsinkiin 27.1.2011 Hotelli Arthuriin, Vuorikatu 19,  klo 9.00 – 15.45. Koulutuspäivä lounaineen ja kahveineen on OPH:n 2010 rahoittamille kansainvälistymisen hankkeille maksuton.

Koulutuksen kansainvälistymisen asiantuntija opetusneuvos Paula Mattila avaa koulutuspäivän. Maailmankansalaisuudeen taitojen ajankohtaiset uutiset kertoo opetusneuvos Liisa Jääskeläinen, joka toimii uuden Maailmankansalainen Suomessa globaalikasvatuksen kehittämishankkeen koordinaatioryhmässä.  Globaalikasvatuksen kehittämishanke Maailmankansalaisena Suomessa on jatkoa ulkoasiainministeriön ja Opetushallituksen yhteistyölle. Sen tarkoituksena on perusopetuksen opetussuunnitelmauudistuksen käynnistyessä ja alkuvaiheessa koota esitys maailmankansalaisen kompetensseiksi, sekä täten edelleen tukea globaalin kehityksen teemojen sisällyttämistä perusopetukseen. Pitkän aikavälin tavoitteena on myötävaikuttaa siihen, että maailmankansalaisen osaaminen, jossa globaalin kehityksen kysymykset ovat keskeisiä ilmiöitä, vankentuu osana peruskoulujen ja myöhemmin myös lukioiden työtä.
Jari Kivistö jatkaa ohjelmaa kertomalla maailmankansalaisuudesta yleissivistävän koulutuksen näkökulmasta. KM, kouluttaja Jari Kivistöllä on pitkä kokemus toimijana kansainvälistymisen eri sektoreilla sekä opettajien kouluttajana. Lasse Lipposen aiheena on verkoston rakentaminen. Kasvatustieteen tohtori Lasse Lipponen toimii Helsingin yliopiston kasvatustieteen professorina.        

Hankkeiden rahoitusvaihtoehdoista kertovat hankekoordinaattorit ja  CIMOn edustaja.      


Ohjelmaan on järjestetty aikaa myös hankkeiden esittelyyn. Olemme kiinnostuneita teidän kansainvälistymisen malleistanne ja käytänteistänne.

Sydämellisesti tervetuloa!

Piditkö artikkelista?