Ja niin meni ITK11

Kuten kuvasta näkyy, oli  ITK-torillamme materiaalia laidasta laitaan. Etäopetuksen osalta seinällä pyöri kooste kehittämishankkeiden videoklipeistä  ja tarjolla oli hanke-esitteitä karkkien, kynien, hiirimattojen ja stressipallojen ohella. Turku2011 oranssit stressipallot olivat muuten haluttua tavaraa! Toivottavasti EKO pääsee samaan – viedään käsistä.

Esittelimme myös perusasteen vieraiden kielten etäopetusta ja saimme kilpailukyselyyn mukavasti vastauksia. Niistä tehdään kooste, joka julkaistaan  myöhemmin. Kiinnostusta etäopetukseen tuntui olevan aika paljon.  Kävimme mielenkiintoisia keskusteluja yleisopetuksen, ammatillisen puolen ja myös korkeakoulujen edustajien kanssa.

Varsinaisissa konferenssiesityksissä ei etäopetus ollut kovin vahvasti esillä. Toisaalta, kun etäopetuksen määritelmää laajennetaan riittävästi, niin sen sisään mahtuvat niin laitteet, ohjelmistot, sosiaalinen media, kuin pelit, virtuaaliympäristöt ja tilatkin. Tärkeää oli taas kerran verkostoituminen, live-tapaamiset ja oman pään aktivointi. Eiköhän me nähdä Aulangolla myös vuoden kuluttua!

Piditkö artikkelista?