Miten kävi PEKOssa?

ITK:hon pitää palata vielä sen verran, että kerrotaan, mitä mieltä torikansa oli perusasteen vieraiden kielten etäopetuksesta.

Järjestimme kilpailun, jossa sai vastata muutamaan kysymykseen työtehtävistä, iästä tai sukupuolesta riippumatta. Noin 120 vastauksen yhteenvetona todettakoon seuraavaa: yli 90% on jokseenkin tai täysin sitä mieltä, että kielten etäopetus on hienoa. Kun kysyttiin kolme tärkeintä perustelua, niin ylitse muiden olivat “koulutuksen saavuttaminen paikasta riippumatta” ja “kielivalikoiman laajentaminen”. Seuraavina tulivat “opetuksen laadun parantaminen” sekä “tietoyhteiskunnan ajan hermolla pysyminen”. Kaikkein vähiten kannatusta sai kohta “kustannussäästöt”. Miten mahtaisivat päättäjät vastata…

Osallistujille annettiin myös mahdollisuus avautua vapaamuotoisesti ja tässä muutama kommentti:

– harvinaisia kieliä on tärkeä opettaa, etäopetusohjelmat mahdollistavat sen – pienten lukioiden verkostoitumismahdollisuudet – uusi tapa voi motivoida – tasapuoliset mahdollisuudet myös haja-asutusalueella – hyvä lisäelementti – joustavuutta opiskeluun  – eritasoisten opiskelijoiden huomioiminen

Ai niin, ne voitot. Pääpalkinto pieni kokousmikki+webkamera lähti Tampereelle ja kaksi kertaa webkamera+headset postitettiin Forssaan ja Espooseen. Katsokaahan ympärillenne, kenellä on ihan uusia vermeitä. PEKKO kiittää kaikkia osallistuneita!

Piditkö artikkelista?