Tuo raportit avoimeen pankkiin yhteisvoimin

Hanketyön tuloksena syntyy arvokkaita raportteja ja selvityksiä. Ne julkaistaan kuitenkin usein eri verkkoympäristöissä, eikä tieto niistä aina kulje kiinnostuneille asti. Tuskaa helpottamaan on Somyn puitteissa syntynyt avoin Diigoryhmä (=verkkosivujen tallentamiseen ja jakamiseen suunniteltu kätevä ja monipuolinen työkalu), jonka tavoitteena on kerätä erilaisia oppimiseen, opettamiseen, kouluun, oppimisympäristöihin ja jne. liittyviä raportteja yhteen paikkaan. Ryhmän syöte löytyy myös oppiminen.fi -sivustolta.

Ota Diigo käyttöön ja kasvata raporttipankin arvoa

Sen lisäksi, että Diigo on kätevä varasto hyville sivuille ja niiden jakamiselle, one se hyvä myös opetuksen tukena. Lisäksi se sopii esimerkiksi verkkosivujen kehittämisprojekteihin erinomaisesti monipuolisten note-, yliviivaus- ja kommentointityökalujensa johdosta. Videosta selviää ominaisuudet kattavasti alle neljään minuuttiin: 

Diigo V5: Collect and Highlight, Then Remember! from diigobuzz on Vimeo.

 

Tämän jälkeen: 

  1. Luo tili: http://www.diigo.com/ (Jos olet ”educator”, hae ilmaista educator uppgradea ja saat lisää ominaisuuksia. Aiheen FAQ)
  2. Asenna käyttämääsi selaimeen Diigo toolbar tai diigolet. Nopeuttaa ja helpottaa käyttöä huomattavasti. 
  3. Liity Oppiminen.fi raporttipankki -ryhmään
  4. Aloita käyttö. 1. vinkki, etsi ihmisiä ja ryhmiä, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista kuin sinä. Arvokkaan materiaalin löytyminen helpottuu heti! (esim. Diigo in education on hyvä. Suomeksi toistaiseksi hiukan vähemmän aktiivinen on Sosiaalinen media opetuksessa -ryhmä.)
  5. Nähdään Diigossa!

Permalink

| Leave a comment  »

Piditkö artikkelista?