Tampereella tapahtunutta

Päästäkseen tapaamaan ihmisiä ja verkottumaan ihan kasvokkain, pitää matkustaa.  Aika mukava tapa reissata on käyttää junaa. Tämä ei kuitenkaan ole VR:n sponssaama mainos, vaan käytännössä hyväksi todettu tapa. Junassa voi työskennellä ja asemilla vaihtoja odotellessa voi haukata happea.  Ja joskus samalla rahalla saa istua ja tehdä töitä vähään pitempäänkin…

Viime viikolla kävin Tampereella ja kahden päivän aikana ehdin tavata paljon mukavia ihmisiä. Asiantuntijaverkoston kanssa pääsin vierailulle Tampereen Klassikkaan, jossa lukion rehtori Kari Hannisen kanssa visioitiin kaikkea uusista etäasiantuntijoista tuleviin ylioppilaskirjoituksiin. Klassikasta siirryttiin eVarikolle,  jossa lounastettiin porukalla ja juteltiin Haasion Minnan kanssa mm. opetusteknologiaan ja hankemaailmaan liittyvistä asioista . Iltapäivällä pidettiin vielä VIRTA-hankkeen ohjausryhmän kokous Hervannassa, ammattioppilaitoksen AV-demoluokassa.

Seuraavana päivänä päästiin koordinaattori Raisa Valtaojan kanssa vaihtamaan ajatuksia ja ideoita koordinoinnista. Juttua riitti niin paljon, että välillä puhuttiin melkein päällekkäin. Tekee hyvää jakaa asioita ja fiiliksiä. Päivän päätteeksi olin kuulemassa Tampereen ja Helsingin hankkeista ja tvt-jutuista, kun Mediakeskuksesta ja helsinkiläisistä kouluista oli vieraita eVarikolla. Muutaman sanan pääsin sanomaan myös etäopetuksesta. Kyllä kannatti taas poistua Turusta – toki vain vähäksi aikaa!

Piditkö artikkelista?