Tutki, löydä, opi arkiympäristössä

Käytännönläheinen koulutus opettajille alkaa syyskuussa!

Haluatko potkua oman työsi ja koulun kehittämiseen? Oppimista ja osallistumista neljän seinän ulkopuolella? Käytännön ideoita ja apua sosiaalisen median tai paikkatiedon soveltamiseen opetuksessa? Ajatusten vaihtoa samanhenkisten opettajien kanssa?

Tutki, löydä, opi arkiympäristössä -kurssilla ei jäädä teorioimaan vaan toimitaan omassa koulussa. Mukaan toivotaan kouluista useamman opettajan porukoita, jotka suunnittelevat ja toteuttavat koulussaan useampia oppiaineita yhdistävän projektin haluamastaan teemasta.

Kurssi alkaa lähitapaamisella, johon voi osallistua Vantaalla, tiedekeskus Heurekassa 17.9. tai Oulussa 24.9. Lähitapaamisen jälkeen koulutus jatkuu verkossa, oppimisympäristö Linkissä. Kurssilla painottuvat koulussa toteutettavat oppimisprojektit ja kurssilaisten vastavuoroinen palaute ja kannustus. Ohjaajina toimivat Olli Vesterinen Helsingin yliopistosta ja Tiina Hyttinen ja Heli-Maija Nevala Liikkeelle! -verkkopalvelusta.

Koulutuksessa hyödynnetään tammikuussa 2011 avattua Liikkeelle! -verkkopalvelua ja oppimismpäristö Linkkiä. Palvelun tavoitteena on tarjota opettajille käytännön työkaluja koulun uudistamiseksi siten, että se vastaisi paremmin tämän päivän maailmaa ja oppimiskäsitystä ja nuorten kokemaa todellisuutta. Oppimisen lähtökohdaksi otetaan arkiympäristö, jota tutkitaan  tieteiden, taiteiden ja yhteiskunnallisen osallistumisen näkökulmista. Osana verkkopalvelua toimii oppimisyhteisö Linkki, joka on avoin, turvallinen ja maksuton sosiaalisen median oppimisympäristö kouluille.

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti yläkoulujen ja lukioiden aineenopettajille, mutta soveltuu myös 5.-6.-luokkien opettajille. Ilmoittautumisaika kurssille päättyy 13.9.

Koulutuksen järjestää tiedekeskus Heureka yhteistyössä Helsingin Yliopiston Koulu kaikkialla -hankkeen, Yleisradion Opettaja.tv:n ja Educoden kanssa. Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opettajien täydennyskoulutusta ja osallistujille maksuton.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa:
Ilmoittautuminen lomakkeella Heurekan verkkosivuilla 13.9. mennessä.

Piditkö artikkelista?