Parhaat eTwinning -projektit palkittiin

Vuosittain järjestettävissä eTwinning-kilpailuissa palkitaan parhaat kotimaiset ja eurooppalaiset projektit.  Suomen kilpailun 2011 parhaat projektit julkistettiin ja palkittiin ITK-päivillä Aulangolla 18.4. Palkinnon voittivat Jouni Kaipainen Hyhkyn koulusta Tampereelta ja Juho Airola Kupittaan lukiosta Turusta.

Jouni Kaipaisen Learning with Games -projektissa kehitettiin kouluille sopiva malli videopelien ja 3D pelinteko -ohjelman käyttämiseksi oppimiseen. Yhteistyökumppaneina olivat Høng Kommuneskole ja Højby Skole Tanskasta ja Gransäterskolan Ruotsista. Oppilaat Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa analysoivat projektissa kehitettyjen lomakkeiden avulla ilmaisia nettipelejä, vertailivat pelejä blogeissaan ja tekivät itse ensimmäisen persoonan 3D-pelejä Mission Maker -pelimoottorilla opetussuunnitelman sisällöistä.

Projektin wiki

Juho Airolan projektissa From Leonardo Da Vinci to the Olympics 2012 yhteistyökumppaneina olivat Istituto Tecnico Aeronautico ”F. De Pinedo” Italiasta, VTI Veurne Belgiasta ja ZŠ a MŠ Červený Vrch Tsekistä. Projekti keskittyi kansainväliseen matematiikan ja ilmalaivojen maailmaan. Siinä sovellettiin uusia tapoja oppia ja opettaa matematiikkaa perehtymällä oikeasti lentävän ilmalaivan suunnitteluun ja rakentamiseen. Englannin kielellä, modernia teknologiaa hyödyntäen opiskelijat suunnittelivat, rakensivat ja muotoilivat pieniä kauko-ohjattuja ilma-aluksia ja julkaisivat työnsä tulokset tietoverkoissa. Näin opiskelijat oppivat soveltamaan matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan teorioita konkreettisten tuotosten valmistamiseen.

Projektin TwinSpace

eTwinning on EU:n aloitteesta perustettu verkkoyhteisö, jossa eurooppalaiset koulut toteuttavat yhteisiä projekteja internetin välityksellä. Palveluun on rekisteröitynyt yli 163 000 opettajaa eri puolilta Eurooppaa.

Suomenkieliset eTwinning-sivut

eTwinning-portaali 

Piditkö artikkelista?