Comments Off on Ilmiöpohjainen oppiminen – syväsukellus verkostomaisessa aPajassa!

Ilmiöpohjainen oppiminen – syväsukellus verkostomaisessa aPajassa!

10691837_864966956847649_894356742_nIlmiöpohjaisen oppimisen käytännön toteutuksia on viime vuosien aikana toteutettu monissa kouluissa, koulutuksia aiheesta on pidetty paljon ja valtakunnalliset opetussuunnitelmien perusteet tuovat ainerajat ylittävää työskentelyä aiempaa enemmän peruskouluihin ja lukioihin mukaan. Viime vuonna ensimmäistä kertaa pidetty Ilmioppi – ilmiöpohjaisen oppimisen verkosto-aPaja toi yhteen toimijoita, jotka olivat tehneet ilmiökokeiluja jo aiemmin. aPajan aikana tuotettiin opettajien työn tueksi Ilmioppi-opas, jota edelsi AVO2-hankkeen aikana tuotettu Ilmiöopas.

Lukuvuonna 2015-2016 Ilmioppi-verkosto-aPaja saa jatkoa. Tavoitteena on oppia yhdessä uutta. aPajassa kehitämme erilaisia ilmiöpohjaisen oppimisen kokonaisuuksia ja toteuttamisen malleja  ja luomme yhteiskirjoittamalla Ilmioppi 2 -oppaan. Tapaamme kasvokkain Helsingissä kolme kertaa ja työskentelemme tapaamisten välissä verkkovälineiden avulla etänä.

aPajassa jaamme kokemuksiamme, opimme uutta, kyseenalaistamme, sparraamme ja tuemme. Koulun, oppimisen ja opettajuuden kehittämisessä ei ole olemassa käsitettä itsestäänselvyys. Tavoitteenasettelu, suunnittelu ja oppijan omistajuus omasta oppimisprosessistaan nousevat työn keskiöön. Samalla joudumme peilamaan sitä, minkä tähän saakka olemme ymmärtäneet ilmiöpohjaiseksi oppimiseksi, siihen mitä valtakunnalliset opetussuunnitelmat meiltä käsitteenmäärittelyssä ja oppimisen organisoinnissa olettavat ymmärtävän.

Tässä aPajassa ei lähdetä liikkeelle perusteista, vaan rakennamme uutta laajentamalla olemassa olevaa kokemustietoa ja kehittämällä jo olemassa olevia hyviä käytänteitä edelleen.

 

Lue lisää aPajan kokonaisaikataulutuksesta: https://ilmioppi.wordpress.com/apajan-kurssi-20152016/

aPajaan voi hypätä mukaan myös ensitapaamisen jälkeen. Jos haluat lisätietoja aPajasta tai mukaan tulemisesta tai jälki-ilmoittautua mukaan ensitapaamiseen, ota yhteyttä:

Aki LuostarinenAki Luostarinen, verkkopedagogi ja hankekoordinaattori
aki.luostarinen [a] otavanopisto.fi
050 311 7255

Piditkö artikkelista?