Terveisiä Dublinista ja EUN:n kosketustaulu-työryhmältä

Pääsiäinen tuli ja meni, mutta hyvin katkasi kiireisen kevään. Ennen pääsiäistä kokoontui EUN:n (European Schoolnet) Interactive Whiteboard työryhmä Dublinissa, jossa kävin siis itse myös. EUN:llä on kosketustaulujen opetuskäytön kehittämiseksi oma intressiryhmänsä, joka koostuu 15 Euroopan maan (Suomi mukaan lukien) opetusministeriöiden yhteyshenkilöistä. Ryhmän tarkoitus on kehittää kosketustaulujen opetuskäyttöön liittyviä asioita yhteisesti, ja tälläkin kerralla tapetilla oli haastavia asioita: kosketustaulujen yhteisen tiedostomuodon kehittäminen, yleisen kaikille tauluille sopivan kosketustaulukoulutuksen koostaminen ja jo pitempään tapetilla olleiden dokumenttien eli taulujen hankintaohjeistuksien kasaaminen. Työryhmä on ollut tiiviisti yhteydessä myös eri laite- ja ohjelmistotaloihin, jotka mielellään onkin kehittämässä yhteistä hyvää työryhmän kanssa. Tälläkin kertaa olivat valmistajien esittelyjä Enolta, Prometheanilta sekä Panasonicilta, jolla oli myös ohjelmistoyhteistyökumppani EasiTeach mukana.

EUN IWB -sivuilla kannattaa tutustua työryhmän erilaisiin ohjeistuksiin ja case-tutkimuksiin, joita taulujen käytöstä on tehty eri maissa. OPH on myös kääntänyt heidän oppaansa Interaktiivisten esitystaulujen tehokkaan opetuskäytön ohjeet.

Ps. kuva ei ole itse ottamani, laitan omia kuvia, kun saan purettua ne kamerastani

Piditkö artikkelista?