Flera möjligheter, flera val…

Det finns så många olika möjligheter som erbjuds oss som arbetar inom undervisningen idag och själv upplever jag ibland att det är svårt att välja bland allt det intressanta. Det finns flera finansiärer vi kan ansöka lite extra pengar av, för att utveckla våra skolor eller vår egen yrkeskunskap.

För dem som vill utveckla sin internationella yrkeskunskap kan ansöka om:
Comenius fortbildningsstipendium (dealine 16.9)�
Studyvisits stipendium (deadline 14.10):
Anökningsblanketter hittas genom att gå vidare från ‘Till sökande’.

Om man är intresserad av att samarbeta med hjälp av digitala verktyg med kollegor runt om i Europa, erbjuder eTwinning utmärkta möjligheter. Utbildningsstyrelsens eTwinningteam ordnar i höst två kostnadsfria Twinnings-seminarier, i Åbo 11.10 och i Borgå 13.10, mera information. Teamet ordnar också infoeftermiddagar kring digitala lärresurser, nätverk och tjänster i Karleby 25.10 och i Närpes 8.11, mera information.

För att utveckla projektverksamheten och projektresultaten i Svenskfinland ordnar Utbildningsstyrelsen, Regionförvaltningsverket och Svenska Kulturfonden heldagsseminariet ”En bra projektansökan är halva jobbet” i Helsingfors 29.9 och i Vasa 18.10. Mera information i Regionförvaltningsverkets händelsekalender.

Sist, men inte minst,  vill jag ännu en gång påminna om de regionala träffarna som projektkoordineringen själv ordnar i Åbo 6.10, i Karleby 7.10 och i Helsingfors 20.10.

Kom med och dela dina egna erfarenheter, lär dig av andras projekt, bekanta dig med aktuella teman inom IKT i skolan idag och lyssna till föreläsningen ”10 tips till effektiv projektledning”.

Piditkö artikkelista?