Miten ruokimme koko maailman?

Heureka on toteuttanut yhteistyössä Ulkoasiainministeriön kehitysviestinnän kanssa suomen- ja ruotsinkielisen opettajan oppaan Denis Van Waerebeken ohjaamaan Miten ruokimme koko maailman? –animaatiofilmiin.
Heureka ja Ulkoasiainministeriö ovat lähettäneet materiaalipaketin opetuskäyttöön kaikkiin Suomen peruskouluihin ja lukioihin.

Animaatiofilmi sai ensi-iltansa Bon appétit – Syödään yhdessä -näyttelyssä vuonna 2010 ja se on kolmikielinen. Pakettiin liittyvä opettajan opas on kaksikielinen. Animaatiofilmi on katsottavissa myös Bon appétit – Syödään yhdessä -näyttelyn verkkosivuilla täällä.

Miten ruokimme koko maailman? -animaatiofilmi tarjoaa oivaltavan väläyksen siitä, miksi maailmassa on pula ruoasta ja miten kansainvälinen ruokakauppa toimii. Resurssit jakautuvat epätasaisesti pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon välillä. Filmillä esitellään keinoja kestävän ratkaisumallin löytämiseksi ja annetaan välineitä nälänhätään ja ympäristökuormitukseen vaikuttavien taloudellisten ja poliittisten toimien ymmärtämiseen. Monimutkainen kokonaisuus kerrotaan hauskasti ja ymmärrettävästi. Miten ruokimme koko maailman? -materiaalipaketti soveltuu peruskoulu- ja lukio-opetuksen tueksi.

(Edit:) Materiaalipaketit ovat ainakin toistaiseksi loppu. 

Piditkö artikkelista?