EKO vastaa haasteeseen

Aika vaihtaa vuotta ja tarttua uusiin haasteisiin – myös etäopetuksen koordinoinnissa. Saimme hyvää pohjaa etaopetus.fi -sivuston kehittämiseen joulukuun Virtuaaliopetuksen päiviltä. Kokosimme sekä ryhmätöistä, että kilpailuvastauksista koosteen ja mm. seuraavia asioita te haluatte löytää, kun klikkaatte sivuillemme:

PEDAGOGIIKKA JA DIDAKTIIKKA:

Tukea etäopetukseen, käytännön vinkkejä verkkopedagogiikkaan, didaktisia vinkkejä, ilmiöoppiminen verkossa, motivointivinkkejä, apua vuorovaikutuksen kehittämiseen ja ylläpitämiseen

HYVÄT KÄYTÄNTEET, KOKEMUKSET JA OHJEET:

Esimerkkejä ja malleja etäopetuksesta, vinkkejä uusiin juttuihin, hyvien etäopetuskäytänteiden esittelyä, yksinkertaisia ja loogisia ohjeita alkuun pääsemiseksi, suoria linkkejä etäopetus- ja neuvotteluhuoneisiin, työelämän osallistaminen, esimerkkejä siitä, miten ei kannata toimia. Tietoa halutaan myös kouluista ja oppilaitoksista, joissa annetaan etäopetusta, esimerkkejä projekteista ja tietoa erilaisista etäopetuskokeiluista.

VERKOSTOITUMINEN:

Ideapankki, johon käyttäjät voivat lisätä uusia innovaatioita, apua etäkurssin suunnitteluun, vertaisfoorumi, vertaistuki kokonaisuutena

TEKNIIKKAAN LIITTYVÄÄ:

Hyvät linkit sovelluksiin, tietoa työkaluista ja neuvoja etäopetusta aloitteleville, ohjelmien ja välineiden esittelyjä ja vertailuja

OPPIMATERIAALIT JA KURSSIT:

Käyttökelpoisia sähköisiä materiaaleja, valmiita verkkokurssiaihioita, hakutoimintoja etäkursseille, mistä oppilaat voisivat hakea (valtakunnallisesti) tietoa verkkokursseista ja etäopetuksesta, mistä löytyy eri oppiaineiden kursseja

MUUTA:

Some-välineiden hyödyntäminen, webinaareja,  ideoita muuttuvaan työnkuvaan, asiantuntijoita tunneille, etäopetus vientituotteena

Pyrimme vastaamaan haasteeseen ja lupaamme tehdä parhaamme, että toiveenne toteutuvat vuosien 2012-2013 aikana. Ellet saa haluamaasi, niin ota yhteyttä ja patista meitä!

Piditkö artikkelista?