Tervetuloa webinaariin "Etäopetus erityistilanteissa" tämän viikon torstaina!

etäopetus erityistilanteissaOppilaan vakava sairastuminen vaikuttaa koulunkäyntiin ja esille nousevat kysymykset mm. siitä miten opiskelu etenee, jääkö paljon jälkeen muista tai unohtavatko koulukaverit kokonaan.Opetushallituksenja Maskun kunnan eSKO-hankkeen tavoitteena on kertoa etäopetuksen mahdollisuuksista koulunkäynnin apuna, sekä auttaa ja neuvoa etäopetusjärjestelyissä.

Monet pitkäaikaissairaat kokevat olevansa yksinäisiä ja eristyksissä muusta ympäristöstä. Yksi hankkeen tärkeimmistä tavoitteista on pitää sairastunut lapsi mukana sosiaalisessa ympäristössään ja yhteydessä muihin oppilaisiin.

Opettaja Harri Mantilalla on omakohtaista kokemusta kahden syöpään sairastuneen lapsen opettamisesta video/webneuvottelulaitteiden avulla. Sairastunut oppilas on seurannut kotiluokkansa opetusta ja hän on osallistunut siihen reaaliaikaisesti . Oppituntien ulkopuolisella ajalla oppilas on voinut vaihtaa kuulumisia luokkakavereiden kanssa.

Kotikoulun lisäksi opetusta järjestävät sairaalakoulut ja nykyajan välineillä osallistuminen oman koulun tunneille sairaalasta käsin on myös mahdollista.

Liity mukaan Harrin pitämään webinaariin Etäopetus erityistilanteissa torstaina 4.10. klo 14:30-15:15 osoitteessa http://www.etaopetus.fi/eta

Piditkö artikkelista?