Virtain lukiossa varustauduttu sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin OPH:n avustuksella

Virtain äikäntuntiVirtain lukiossa iloitaan tieto- ja viestintätekniikan mukanaan tuomista uusista tuulista. Opetushallituksen avustuksen tukemana ja yhteistyöverkon kannustamana syrjäseudun väliinputoaja on saanut virikkeitä ja mahdollisuuden nousta aikaansa seuraavaksi tulevaisuuden oppilaitokseksi.

Virtain lukion on kokenut melkoisen mullistuksen puolentoista lukuvuoden aikana, kun lukion tieto- ja viestintätekninen laitteisto ja verkko uudistui koulun saatua Opetushallitukselta avustusta oppimisympäristön kehittämiseen. Uusien kannettavien tietokoneiden ja koulun kattavan WLAN-verkon turvin lukiolaiset valmentautuvat nyt rohkein mielin kaikkiin ylioppilaskirjoituksien uudistuksiin. Vaikka eletään kaukana kasvukeskuksista, ei olla takapajuisia.

Muutokseen tarvitaan riittävät verkkoyhteydet, tietokonein, dokumenttikameroin, projektorein ja etäopetusvälinein varustetut luokkatilat, oppilaskoneita, toimivat oppimisympäristöt sekä koulutusta, it-tukea ja uudistumishalua. Nyt kun hankkeessa ollaan loppusuoralla, toimijat huokaisevat helpotuksesta. Aikataulu on ollut hengästyttävä ja tarkkuutta vaativa, mutta intoa uudenlaiseen arkeen totuttautumiseen riittää vielä.

Miten se kaikki on onnistunut? Lue lisää Virtain lukion artikkelista.

Pirjo Mettänen
Äidinkielen lehtori
Virtain lukio

Piditkö artikkelista?