Nyt se on julkaistu! Lukiolainen tieto- ja viestintätekniikan käyttäjänä -raportti

Viime keväänä 5767 lukiolaista vastasi tutkimuskysymyksiin, jotka koskivat heidän tieto- ja viestintätekniikan käyttöään niin kotona kuin koulussa. Vastaukset ovat luettavissa Opetushallituksen julkaisemasta tutkimusraportista “Lukiolainen tieto- ja viestintätekniikan käyttäjänä”.

Tutkimuksen tulokset kuvaavat osaltaan lukioiden nykytilaa ja sitä, mistä lukiomaailman on lähdettävä kohti ylioppilaskirjoitusten sähköistymistä. Tulosten mukaan lähtötilanne ei ole huono: opiskelijat ovat valmiita kohtaamaan sähköisten ylioppilaskirjoitusten haasteet. Opiskelijoiden taidoissa ja asenteissa on kuitenkin vielä paljon vaihtelua. Tieto- ja viestintätekniikan käyttö opiskelussa on monin osin vähäistä, eivätkä laitteet ja verkotkaan aina ole ajan tasalla. Muutos on alkanut ja tästä on hyvä jatkaa. Tekemistä riittää vielä meille kaikille.

Tarkempiin tuloksiin voi tutustua raportista

trh3Tarja-Riitta Hurme
Turun yliopisto, Oppimistutkimuksen keskus

 

 

 


minna nummenmaa

Minna Nummenmaa
Raision lukio


Piditkö artikkelista?