Sormet-hankkeet vauhdilla käyntiin

Kolmen Sormet-hankkeen kimppa starttasi vauhdikkaasti 22.9. Viikin normaalikoululla “kuin telkkä pöntöstään”. Nämä kolme sormitietokoneiden opetuskäytön kehittämiseen keskittyvää OPH:n rahoittamaa hanketta starttasivat kick-off seminaarissa syyskuun lopussa (oikein hyvä projektin aloitusmuoto!). Nämä Lappeenrannan, Helsingin mediakeskuksen ja Viikin normaalikoulun kolme erillistä, mutta yhteistyötä tekevää hanketta edustavat mielenkiintoista ja nykyaikaista näkökulmaa, miten suhtautua koulussa käytettäviin laitteisiin. Tavoitteena on nimittäin tutkia, miten sormitietokoneet henkilökohtaisena laitteena niin kotona kuin koulussa – opiskelun ja vapaa-ajan välineenä. Onhan todettu, että suurin osa oppimisesta tapahtuu varsinaisen opetuksen ulkopuolella, joten miten tällainen kiva, uusi laite hälventää formaalin ja informaalin oppimisen raja-aitoja. Kukin hanke pilotoi laitteiden soveltuvuutta eri käyttöjärjestelmäalustoilla (iPad, Android ja Windows).

Starttiseminaarissa kuultiin kunkin hankkeen eri lähetymistapoja, ihmeteltiin laitteiden oppilaille jakamisen problematiikkaa ja ylipäätään tutustuttiin laitteisiin, millaisia odotuksia ja kokemuksia näistä olisi opetuskäytössä jne. OPH:n Kimmo Koskinen ja Jukka Tulivuori kertoi heidän odotuksistaan hankkeelle ja OTE-koordinointihankkeen alle kuuluvina hankkeina allekirjoittanut kertoi myös omat terveisensä koordinoinnin näkökulmasta.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan kokemuksia, joita voi lueskella pitkin matkaa hankkeiden yhteisestä blogista: sormet.ejuttu.fi

Piditkö artikkelista?