HANKE elämään

Tiedätkö, mitä Kulkuri tekee? Kuka tai mikä on Kodu? Tabletteja voi syödä, mutta onko niistä muuhunkin? Toimiiko koulurakennus muussakin roolissa kuin pitämässä sade ulkona? Webinaari- tuttu sana, mutta mitä silloin tehdään?

Jokainen meistä päässee työuransa aikana osalliseksi monestakin erilaisesta hankkeesta tai juhlallisemmin Hankkeesta isolla. Voimme olla hankkeessa vastuullisena koordinaattorina, aktiivisena tai passiivisena toimijana tai muuten vain hengailemassa porukassa. Ainakin sisäpiiriläiset tietävät, mitä hankkeessa tapahtuu tai mitä pitäisi tapahtua. Loppujen lopuksi hankkeesta kirjoitetaan raportti, jossa kuvataan yleensä kirjallisesti millaisia tuloksia tuli. Aika harvoin saa lukea raportista, mikä meni pieleen ja miten tilanne korjattiin.

Eikö olisikin mukava päästä seuraamaan hankkeen etenemistä ’kärpäsenä katossa’ lähes reaaliaikaisesti? Miltä hankevetäjästä tuntuu oltaessa innostuksen kukkuloilla tai väsymyksen vallatessa mielen. Nekin hetket kuuluvat elämään.

Tämän uusitun portaalin tarkoituksena on jakaa tietoa oppimisympäristöjen kehittämisestä ja kehittymisestä kaikille kiinnostuneille. Voit olla mukana hankkeiden arjessa, kommentoida ja kysellä tai vain seurailla asioiden etenemistä. Blogien, uutiskirjeiden, matkakuulumisten ja tapahtumien kautta ehkä juuri SINÄ saat kipinän kokeilla joitakin menetelmiä itse omassa opetuksessasi. Mikään idea ei ole niin hyvä, ettet juuri SINÄ voisi parantaa sitä vielä vähän tai toteuttaa omassa ympäristössäsi soveltaen.

Suomessa tehdään valtava määrä hienoa kehittämistyötä. Etsitään yhdessä keinoja työn tulosten ja ideoiden jakamiseksi kaikille. Alussa esitettyihin kysymyksiin ja moniin muihinkin löytyy jatkossa vastaus www.oppiminen.fi –sivustolta.

Pysy kanavalla!

Piditkö artikkelista?