Tabletkokemukset kannustavia

Sormet – Arjen oppimiskokemukset sulautuvissa ympäristöissä -hankkeessa (http://www.sormet.ejuttu.fi) Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa laajemminkin on kokeiltu tabletteja peruskoulussa ja lukiossa. Kokeiluista on mm. pidetty blogeja, joissa on kerrottu kokemuksia tablet-pohjaisesta opiskelusta ja opettamisesta: onnistumisia ja epäonnistumisia.

SopettajaSarianna-blogi sisältää laajoja ja mielenkiintoisia kirjoituksia lukion äidinkielen opiskelusta tabletien avulla. Blogissa kysytään: Mitä iPad voi antaa äidinkielen opiskeluun?? ja vastataan: Lukiossa ihan ehdottomasti positiivista on se, ettei opiskelijoiden tarvitse kantaa kansiota monisteita varten, opettajan ei tarvitse tuskailla jo kadonneiden materiaalien kanssa ja aineistoa voidaan hypätä hakemaan vaikka ihan extempore netin syvyyksistä.

Suora linkki SopettajaSarianna-blogiin: http://www.sormet.ejuttu.fi/blogit/sopettajasarianna

SopettajaJenni-blogissa alakoulun opettaja kuvailee tuntemuksiaan tablet-opiskelun alkuvaiheessa: ?Ajatukset omasta työstä, opettamisesta ja oppimisesta ovat olleet murroksessa jo jonkin aikaa. Eräällä viikolla oppilaiden eniten käyttämä lause oli ”Ope kato! ” Blogista välittyy oppimisen riemu ja oivallukset. Innostavaa luettavaa.

Suora linkki SopettajaJenni-blogiin: http://www.sormet.ejuttu.fi/blogit/sopettajajenni

Piditkö artikkelista?