Uudet kehittämishankkeet kutsutaan Opetushallitukseen

Paula Mattila kirjoittaa hakukierroksesta: “ Vuonna 2010 käynnistettyjen valtakunnallisten koordinointihankkeiden toiminta, myös INTOn osuus,  päättyy 31.7.2012, lukuun ottamatta ruotsinkielisiä hankkeita, joita koordinoidaan vuoden loppuun. Koordinointiteemat CLUE (globaalikasvatus), INTO (kielet) ja SCART (tiede- ja taideopetus) jäävät voimaan ja niiden kehitystä seurataan uusissakin valtionavustusta saavissa hankkeissa. Päättyvien koordinointien yhtenä tuloksena julkistetaan elokuussa www.POLKKA.info, PerusOpetuksen ja LukioKoulutuksen Kansainvälisyyssivusto. Siihen on koottu sekä yleistietoa koulutuksen kansainvälisyydestä että kv-valtionavustuksin tuettujen ”tavallisten” hankkeiden hyvistä tuloksista.

Kaksi uutta koordinointihanketta käynnistetään. Toinen näistä on POLKKA, jonka tehtävänä on ylläpitää ja kehittää edellä kuvattua kansainvälisyyden sivustoa. Sen vetäjä on Ulvilan kaupunki ja koordinaattoreina CLUE-hankkeesta tuttu Arja Kemppainen ja SCARTin vetäjä Tuomas Huhtala.

Toinen uusi koordinointihanke on yleissivistävän koulutuksen mentoriohjelma, jota tulevat vetämään Oriveden kaupunki ja monelle eTwinningistä tuttu Tiina Sarisalmi. Hankkeen tavoitteena on löytää ja koota yhteen kansalliseksi verkostoksi yleissivistävän koulutuksen parhaat kv-osaajat. Nämä puolestaan koulutetaan mentoreiksi tehtävänään tukea muita yleissivistävän koulutuksen kansainvälisyyden kehittäjiä.”

Kiitos kaikille INTOn koordinaatiohankkeen yhteistyökumppaneille ja kehittämishankkeille! Toimin edelleen kansainvälistymisen kentällä eli kansainvälisyyden ja viestinnän ohjaavan opettaja Oulussa ja myös uudet koordinaatiohankkeet tulevat konsultoimaan minua. Osallistun myös OPH:ssa järjestettävään lähtölaukaukseen syyskuun alussa, joten tapaamisiin osan teistä osalta!

Lisätietoa v. 2012 haun tuloksista löytyy OPH:n sivulta.

 

Piditkö artikkelista?