Sosiaalisen median työpajat Kokkolassa

Oppimisympäristöjen koordinointihankkeet SoMy ja Lärmiljöer järjestivät Kokkolassa työpajapäivän Sosiaalinen media opetuksessa ja osana koulua – Sociala medier i undervisningen och som en del av skolan 25.10.12. Vedin työpajaa, joka keskittyi blogeihin koulun ja kodin välisessä viestinnässä ja yhteistyössä. Jere Rinteen vetämässä työpajassa tutustuttiin Googlen työkalujen käyttöön opetuksessa, oppimateriaalin jakamisessa ja ryhmätyöskentelyssä.

Jere Rinne oli valmistellut ennakkomateriaalia suomeksi ja ruotsiksi. En valmistanut tilaisuuteen perinteistä Slideshareen jaettavaa diapakkaa vaan keräsin blogilinkkejä Diigoon.

Työpajan alussa huomasin kauhukseni, että Diigo ei toiminut! Jere Rinne bongasi nopeasti Diigon twiitin, jossa kerrottiin tilanteesta ja neuvottiin käyttämään staattista diigo.net-osoitetta. Onneksi blogilinkit aukesivat ongelmitta, vaikka niitä ei juuri tuolloin päässyt editoimaan tai järjestelemään.

Työpajoissamme Kokkolan Kaupungintalolla jokainen saattoi puhua omaa äidinkieltään, ymmärrämmehän kaksikielisessä maassa toisiamme. Osallistujista toiset perustivat blogin Bloggeriin, toiset WordPressiin; osa keskittyi blogin ulkoasun kehittämiseen, osa sisällön tuottamiseen.

Lopuksi kokoonnuimme molemmista työpajoista yhteen esittelemään päivän tuotoksia. Tunnelma oli välitön ja innostunut. Keskustelimme myös SoMy-kehittämishankkeiden kokemuksista ja hyvistä käytännöistä sekä jonkin verran tekijänoikeuksista ja Creative Commons -lisensseistä.

Eija Kalliala, verkostoasiantuntija
Otavan Opisto

Piditkö artikkelista?