Comments Off on Luonteevahvuudet oppimisen tueksi

Luonteevahvuudet oppimisen tueksi

Koulussa tulee opettaa lapsille luonteen taitoja siinä missä akateemisia aineita, kertoo Helsingin yliopistossa positiivista pedagogiikkaa tutkiva Kaisa Vuorinen.

— Tutkimushankkeeni keskittyy siihen, miten voimme luonteevahvuuksien kautta löytää jokaisen parhaat puolet, ja miten kutsumme esille hyvää ja toimivaa luonnetta. Sellaisia piirteitä ovat sinnikkyys, myötätunto, toisille hyvää haluaminen ja muuttuvassa maailmassa pärjääminen.

Vahvuusperustaisessa opetuksessa pääsee alkuun tutustumalla luonteenvahvuuksiin liittyviin käsitteisiin.

—  Lapsille voi kertoa mitä nämä taidot ovat ja miten ne auttavat. Oppimisessa voi tehdä näkyväksi, mitä hyvää seuraa kun ollaan sinnikkäitä ja pidetään kiinni tavoitteista. Entä miten hyvältä tuntuu toisten auttaminen ja toisten kunnioittaminen?

Vuorinen katsoo, että opettajat tekevät jo paljon oikeita asioita kehittäessään oppilaiden luonteenvahvuuksia. Meneillään olevasta tutkimustyöstä saadaan luokkahuoneisiin tukea. Lisätietoa positiivisesta pedagogiasta ja vahvuusperustaisesta opetuksesta löytyy Vuorisen blogista.

Video: Kaisa Vuorinen esitelmöi positiivisesta pedagogiikasta Jyväskylässä OPS-teemahautomossa 4.12.2015

 

 

Piditkö artikkelista?